La justícia dóna la raó a la treballadora acomiadada per l’Ajuntament de Sallent durant la pandèmia

193
Sallent. Catalunya. Entrevista a l'alcalde de Sallent, David Saldoni de Tena, per fer un reportatge sobre el barri de l'Estació. Fotografies diverses de Sallent. Pont sobre el Llobregat, Casa nadiua d'Antoni Maria Claret, plaça de l'esglesia, campanar, façana de l'ajuntament, futur teatre i cases de la fàbrica. Muntanya de la sal i entrada de l'empresa Iberpotash

Acció Sindical del Bages va denunciar fa uns mesos l’acomiadament d’una treballadora de l’Ajuntament de Sallent en plena pandèmia per ser, segons el Sindicat, un acomiadament improcedent. Ara, la sentència ha reconegut la il·legalitat d’aquest acomiadament i ha donat la raó a la treballadora.

L’Ajuntament de Sallent va acomiadar a una treballadora de la residència municipal Sant Bernat abans que se li acabés el contracte, durant la pandèmia. Davant d’aquests fets l’afiliada va optar per impugnar-lo i adreçar-se al sindicat, des d’on es va plantejar mobilitzacions i es van mantenir algunes converses amb l’alcalde i representants del consistori.

L’afiliada va decidir portar el conflicte provocat per l’ajuntament fins a les seves últimes conseqüències i finalment el jutge ha condemnat al consistori a readmetre a la treballadora o a optar per una indemnització en concepte de la improcedència de l’acomiadament.

Des del Sindicat expliquen que és molt important que les treballadores de la comarca segueixin l’exemple d’aquesta treballadora i no es deixin trepitjar. Per altre banda critiquen la legalitat vigent ja que “el periple judicial, sumat a la precarietat que viuen, els deixen en una situació complicada.