La incertesa és un dels records que comparteixen els protagonistes anònims de l’inici de la pandèmia

191

Un any després del decret de l’Estat d’alarma, alguns dels protagonistes anònims d’aquells dies recorden la incertesa que s’allarga fins aquest 2021. Ells són el Xavier Marquez, el Jordi i l’Albert Sala i el Nani Sala.

Xavier Marquez

Xavier Marquez és l’infermer moianès que es va confinar a la seva autocaravana a Igualada dies abans del confinament domiciliari. Va estar gairebé un mes sense veure la seva família. A La Central recordava aquells dies i els qualificava de durs. Tot i això, no s’ho pensaria dues vegades si pogués tornar a escollir si confinar-se.

Albert i Jordi Sala

L’Albert Sala i en Jordi Sala són dos germans santpedorencs. Al primer li va agafar el tancament de les fronteres a la República Txeca i va fer mans i mànigues per poder tornar a Catalunya. Dues setmanes després el segon es contagiava de COVID. Tots dos explicaven com es van recolzar mútuament.

Nani Sala

En Nani Sala és un dels germans propietaris del Mas de la Sala, un hotel de Sallent. Quan es va decretar el confinament domiciliari hi tenia 3 hostes de fora. Un d’ells d’Anglaterra que va haver d’esperar-se fins poder marxar. Un any després, les bodes que havien de celebrar-se al Mas s’han posposat i les habitacions estan desertes. Sala explica que la situació és complicada.

Ara espera que s’ampliïn els horaris i es relaxin les mesures per reprendre tota l’activitat de l’hotel.

Escolta les seves històries senceres: