La humitat i les pluges han marcat l’inici de la campanya d’estiu de risc d’incendis a la Catalunya Central

137

Les previsions apunten que el risc més elevat podria arribar entre finals d’estiu i principis de tardor. Bombers, Agents Rurals i Departament d’Agricultura han presentat aquest dilluns el dispositiu preventiu, que inclou mesures de contingència per la covid-19, com ara traslladar l’helicòpter bombarder a Calaf, que fins ara era a Manresa. El director general de prevenció i extinció d’Incendis de la Generalitat, Manel Pardo, diu que la temporada ha començat bé però cal estar atents:

L’objectiu, ha explicat Santi Lleonart, cap de la Regió d’Emergències de la Catalunya Central, és descongestionar la capital del Bages i mantenir el personal “separat” per si una població “cau” i “cal confinar-la”.

Segons dades dels agents rurals, al llarg del 2019 hi va haver 80 incendis a la Catalunya Central, que van afectar 90 hectàrees. Jaume Torralba, ha destacat com un de cada tres segueixen sent fruit d’una negligència:

Per aquesta raó ha recordat la prova pilot que s’ha implementat a Avinyó per tal d’aconseguir reduir els incendis forestals provocats per burilles i ha fet una crida a la ciutadania a reduir els riscos.