La Guàrdia Civil s’emporta els documents de la contractació del Nexe

229
Ajuntament Sant Fruitós, cas Petrum. Foto: Bernat Bernabeu

Una secretària judicial, un ajudant de la secretària i quatre agents policials de la Guàrdia Civil han sortit amb l’expedient d’obres i contractació de l’edifici del Centre Cultural Nexe. La fiscalia investiga si s’haurien pagat uns 35.000€ amb diners de santfruitosencs i santfruitosenques o amb diners de la pròpia subvenció per fer l’obra pagats per Grup Soler, per acabar l’obra del Nexe l’any 2009.

Els agents han arribat a les 10 del matí i han sortit a dos-quarts de 2 del migdia. El desplegament dels mitjans ha sigut molt gran. Pacients, esperaven davant de la porta de l’Ajuntament Manresainfo, Regió7, Canal Taronja, l’Agència Catalana de Notícies, RAC1, Antena3, TVE i LaSexta, entre d’altres.

L’ajuntament de Sant Fruitós seguirà la seva investigació per la seva banda amb la comissió tècnico-jurídica creada fa 15 dies, perquè tenen una còpia dels documents. L’informe de l’Ajuntament hauria de ser públic el 9 de novembre, tot i que la fiscalia es podria avançar.

A la 1 han sortit el regidor Tomàs Casero i l’alcalde Joan Carles Batanés i han fet cinc cèntims de què estava passant a l’Ajuntament. A dos-quarts de 2 han sortit els agents amb els documents i no han fet declaracions.

Els escorcolls també s’han fet a l’empresa Grup Soler i a diversos municipis de Catalunya, en una operació anticorrupció anomenada “cas Petrum” pel que fa a la suposada obtenció d’una comissió valorada en un 3% dels pressupostos d’obres públiques per part de la fundació de Convergència Democràtica de Catalunya.

Imatge. Bernat Bernabeu