La Guàrdia Civil pretenia intervenir en tres col·legis electorals més del Bages per l’1-O

241
Imatges de càrregues policials el passat 1 d'octubre de 2017 FOTO.EL MON
Imatges de càrregues policials el passat 1 d'octubre de 2017 FOTO.EL MON

Un document policial al qual ha tingut accés Regió7 desgrana els 13 col·legis electorals de Catalunya on la Guàrdia Civil tenia pensat intervenir l’1-O i no ho va fer. Tres són al Bages, a Sant Fruitós i Sant Joan de Vilatorrada

La Guàrdia Civil pretenia entrar a 13 col·legis més de Catalunya el passat 1 d’octubre de 2017. Així ho assegura el Regió7 en unes informacions que publicava ahir al a nit. Segons un informe policial al qual ha accedit el diari, deu d’aquests col·legis eren a la Catalunya Central. I d’aquests, tres al Bages: l’escola Pla del Puig i el local veïnal de Pineda de Bages, a Sant Fruitós de Bages; i la sala de Cal Gallifa, a Sant Joan de Vilatorrada.

Segons sembla, els agents no van intervenir en aquests col·legis perquè hi havia moltes persones concentrades i es van voler evitar “conseqüències pitjors”. És el cas de la sala de Cal Gallifa, a Sant Joan, on un centenar de persones concentrades desaconsellaven, a parer de la Guàrdia Civil, la intervenció policial. Val a dir que als altres dos col·legis del poble sí que van intervenir-hi amb càrregues policials. Així com a col·legis de Callús, Fonollosa i Castellgalí.

Per alta banda, l’informe detalla cadascuna de les 51 intervencions que es van fer en col·legis electorals a tot el territori. Amb un balanç, segons el cos policial, de 55 Guàrdies Civils ferits, incidents a 20 col·legis, i necessari ús de la força en 17. El document, així mateix, també subratlla la “passivitat” dels Mossos d’Esquadra al llarg de la jornada.