La Guàrdia Civil es presenta a l’aeròdrom de Sant Fruitós per comprovar si Puigdemont hi hauria aterrat

140

Cap a dos quarts de sis de la tarda de diumenge, l’aeròdrom de Sant Fruitós de Bages va rebre una visita que no esperava: vuit agents de la guàrdia civil s’hi van presentar per demanar els registres d’entrades i sortides per aire. Volien saber si Carles Puigdemont podria haver-hi entrat per aire, tal i com ha avançat Rac1 aquest matí.

L’empresa que hi opera, SkyDive Bcn, només ofereix salts en paracaigudes i cursos de caiguda lliure, però en cap cas trasnporta passetgers. L’única persona que entra i surt del perímetre dins d’un vehícle aèri és el pilot de l’avioneta que fa l’activitat. Això si, hi ha la possibilitat de fer un aterratge si es demana amb antelació i presentant la documentació necessària, ja que en cap cas pot solapar-se amb l’activitat de salts de l’empresa.

La informació es fa pública l’endemà de les polèmiques declaracions del Ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, que anunciava un enorme desplegament per controlar totes les fronteres i evitar l’entrada de Puigdemont a Catalunya. De fet, els treballadors de l’aeròdrom van fer broma preguntant als agents si volien saber si hauria vingut Puigdemont. Els guàrdies, però, es van limitar a respondre que l’actuació formava part d’una operació especial de control fronterer.