La Guàrdia Civil denuncia el president de PDeCAT Manresa per parlar en català

98

Aquest matí el president de PDeCat Manresa, Josep Maria Fius, ha estat denunciat per la Guàrdia Civil al carrer d’Àngel Guimerà. Els fets han ocorregut sobre les 12 del migdia i el motiu de la denuncia ha estat perquè Fius els ha parlat en català quan els agents l’exigien parlar en castellà.

Segons explica Fius a Ona Bages ell havia sortit a tirar la brossa i en travessar el carrer de tornada a casa un cotxe incògnit de la Guàrdia Civil l’ha aturat. Els agents, sense baixar del cotxe, li han preguntat on es dirigia i li han recordat que havia de tornar a casa. Quan Fius ja marxava cap a casa ha fet un sospir i els agents li han demanat que li passava. Fius explica que un dels agents estava molt alterat i li ha demanat insistentment que li parlés en català. El president de PDeCat creu que tenia dret a parlar amb la llengua que tries – i més tenin en compte que els agents entenien el català -, segons apunta.

Finalment, un cotxe de la Policia Local s’ha apropat al lloc dels fets. Segons Fius, els policies també s’han mostrat agressius i finalment ha estat denunciat per desobeïr l’autoritat. Quan Fius ha preguntat pel paper de la denuncia, els agents li han comunicat que “no tenen perquè donar-li” i “ja t’arribarà a casa.