Aquest matí el president de PDeCat Manresa, Josep Maria Fius, ha estat denunciat per la Guàrdia Civil al carrer d’Àngel Guimerà. Els fets han ocorregut sobre les 12 del migdia i el motiu de la denuncia ha estat perquè Fius els ha parlat en català quan els agents l’exigien parlar en castellà.

Segons explica Fius a Ona Bages ell havia sortit a tirar la brossa i en travessar el carrer de tornada a casa un cotxe incògnit de la Guàrdia Civil l’ha aturat. Els agents, sense baixar del cotxe, li han preguntat on es dirigia i li han recordat que havia de tornar a casa. Quan Fius ja marxava cap a casa ha fet un sospir i els agents li han demanat que li passava. Fius explica que un dels agents estava molt alterat i li ha demanat insistentment que li parlés en català. El president de PDeCat creu que tenia dret a parlar amb la llengua que tries – i més tenin en compte que els agents entenien el català -, segons apunta.

Finalment, un cotxe de la Policia Local s’ha apropat al lloc dels fets. Segons Fius, els policies també s’han mostrat agressius i finalment ha estat denunciat per desobeïr l’autoritat. Quan Fius ha preguntat pel paper de la denuncia, els agents li han comunicat que “no tenen perquè donar-li” i “ja t’arribarà a casa.