Ahir dissabte, el Centre d’Esports Sallent va celebrar l’Assemblea de socis en què es va formalitzar la dimissió de Ramon Besora com a president del club durant els darrers 6 anys. Besora va anunciar que no es presentaria a una reelecció i, per tant, finalitzava el seu mandat i el de la seva junta directiva. L’Assemblea també va servir per a presentar les futures candidatures a la presidència. En aquest sentit, ahir, només s’hi va presentar una: l’encapçalada per Dani Tarradellas. Ara, el club ha obert un termini de set dies per donar marge a altres socis que es vulguin presentar a les eleccions, si no, Tarradellas serà proclamar president.

En aquesta Assemblea, Besora va explicar que deixa el club amb una bona salut esportiva. Per exemple, el primer equip masculí està consolidat a la Segona Catalana des de fa moltes temporades. A més l’entitat té el primer equip femení amb més llicències de la comarca del Bages i té el segon juvenil de la comarca quant a classificació.

Pel que fa a l’economia, el confinament no ha impedit a Besora i la seva junta directiva tancar mandat amb superàvit. S’ha pogut estalviar el pagament als àrbitres i han ingressat 90.000 euros entre espònsors, socis i subvencions. D’altra banda han registrat unes despeses de 85.000 euros.

La concessió del camp, el punt de discòrdia

L’Assemblea d’ahir també va servir per posar damunt la taula el tema de la gestió del camp Municipal. Per entendre el motiu de conflicte que implica el CE Sallent, el CF La Estación (club de nova creació al poble) i l’Ajuntament de Sallent, ens hem de remuntar als anys 70. Allà es va signar un conveni entre el club i l’Ajuntament perquè el primer gestionés durant 50 anys el camp municipal. Un conveni que caducava aquest any i que l’Ajuntament vol renegociar, però tenint en compte l’altra part implicada, el CF La Estación. I aquí arriba el punt de conflicte. El CE Sallent considera que té més drets que La Estación per a gestionar el camp, per bé que es tracta “d’un club centenari i no es pot equiparar la feina d’un i altre”, explicava a Ona Bages l’expresident Ramon Besora. De fet, considera que han treballat de valent per aquest camp i creu que haurien de tenir prioritat en la seva gestió.

En aquest punt, la junta directiva de Besora va decidir crear una comissió negociadora amb l’Ajuntament i el CF La Estación per arribar a un acord sobre l’ús del camp de futbol municipal. Aquesta comissió estarà liderada per l’actual ex-junta directiva perquè “volem alliberar de responsabilitats la futura junta directiva”. Un altre punt de conflicte derivat de tota aquesta situació és la subvenció de 12.000 euros que espera el CE Sallent de l’Ajuntament. El consistori ha aturat aquesta concessió a l’espera de renegociar el conveni per l’ús del camp. Amb tot, Besora creu que se’ls està fent xantatge.

En aquest sentit, Besora diu que les relacions amb l’Ajuntament no són bones perquè “sempre estem rebent imputs negatius”. L’altra part implicada és el Club de Futbol La Estación. José Francisco Escudero, el seu president explica a Ona Bages que no tenen “cap problema amb el CE Sallent, però per créixer necessitem un conveni que reguli l’ús del camp”. En aquest cas, Escudero creu que se’ls ha menyspreat una mica des de la directiva del CE Sallent.

 

Escudero creu que l’argument de “ser un club centenari no pot ser vàlid a l’hora d’atorgar més drets a una entitat o un altre”.

Recordem que el CF La Estación va néixer l’any passat i enguany només ha tingut un equip, el primer equip masculí, el qual ha aconseguit l’ascens a Tercera Catalana. El seu president, José Francisco Escudero, no veu “normal posar pegues a un club que necessita només 3 hores setmanals per entrenar”.

El futur del conflicte

Una vegada exposats els arguments d’un i altre, l’Ajuntament de Sallent vol negociar aquest ús del camp amb les dues parts, però, ho farà quan el CE Sallent tingui un president. Diego Miranda, regidor d’Esports de Sallent, explicava que “no volem negociar el conveni fins que el sallent no tingui nou president. No volíem que s’utilitzés com a arma electoral”. L’Ajuntament ha elaborat l’esborrany del nou conveni conjuntament amb l’oposició i ara haurà de presentar-lo als clubs.