La gent gran de la Catalunya Central s’afarta dels tancaments de sucursals bancàries

209
Sucursal bancària. -Foto: ACN

“Sóc gran, no idiota”, la iniciativa popular en contra del tancament massiu de sucursals bancàries, arriba al congrés. Carlos San Juan, un home de 78 anys, va ser qui la va impulsar per protestar en contra del tancament de les sucursals dels bancs i la falta d’atenció personal als clients. La campanya ha aconseguit 600.000 firmes per canviar una tendència que afecta a cada cop més gent. La limitació d’horaris d’atenció als clients, la digitalització agresiva dels seus serveis i la pobra ajuda que reben per utilitzar les noves tecnologies, són els principals impediments que pateixen especialment la gent gran cada cop que volen anar a recollir els seus diners. I aquesta problemàtica ha arribat també al Bages. La plataforma en defensa de les pensions publiques i els drets de la gent gran va presentar una moció el mes de gener de l’any passat denunciant la situació. La moció va ser aprobada per unanimitat, tot i això, consideren que encara no han rebut solucions efectives a les seves queixes. Víctor Feliu ho explicava així a Ona Bages 

Un altre dels problemes principals és l’eliminació de sucursals bancàries en pobles de la comarca. Aquest fet obliga a viatjar a altres ciutats per poder tenir una atenció personal, cosa completament impossible per moltes persones grans que no tenen forma de desplaçar-se. Ara estan a l’espera de saber quina és la resposta de les organitzacions i quines propostes els hi fan per millorar el servei. Mentres esperen, organitzen manifestacions devant les sucursals bancàries per reivindicar els seus drets.

La següent convocatoria serà el dilluns dia 28 de Febrer a les 11 del matí davant de la sucursal de CaixaBank al passeig pere iii de Manresa.