La Generalitat torna a tancar l’oci nocturn dues setmanes després de la seva reobertura

174
La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la portaveu del Govern, Patrícia Plaja; i el conseller d'Economia, Jaume Giró; durant la roda de premsa a Palau del 6 de juliol de 2021 (Horitzontal)

S’aplicarà en espais interiors i el sector haurà de tancar mitja hora abans: és a dir a les 3 de la matinada. També obligarà a fer Testos d’Antígens o tenir la pauta de vacunació completa per poder assistir a esdeveniments amb més de 500 persones. Ho explicava la portaveu del Govern, Patrícia Plaja.

Tot plegat entrarà en vigor aquest mateix cap de setmana i s’allargarà, almenys, dues setmanes. Des del Govern asseguren que no hi ha alternativa i que, tot i que el ritme de vacunació és molt bo, no n’hi ha prou.

El sector de l’oci nocturn, per la seva banda, assegura que recorrerà la decisió al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ho considera surrealista.

D’altra banda, el Govern també té la intenció, una altra vegada, de decretar l’ús obligatori de la mascareta, també a l’aire lliure.

Amb tot, aquesta mesura és competència del govern espanyol i la proposta de la generalitat, de moment, queda en una recomanació.