La Generalitat tanca les comarques fins l’11 de gener

219
La consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, escoltant el conseller Miquel Sàmper durant una roda de premsa. - FOTO: ACN
La consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, escoltant el conseller Miquel Sàmper durant una roda de premsa. - FOTO: ACN

La Generalitat ha anunciat aquest matí les mesures que ha pres per fer front a la pandèmia. En aquest sentit, Pere Aragonès i Meritxell Budó han anunciat que la mobilitat queda restringida durant TOTA la setmana a l’àmbit comarcal. Això sí, per visitar familiars o gent propera es podrà sortir de la comarca. Una bombolla de convivència es podrà desplaçar a una segona residència o a una destinació fixa, com ara un establiment hoteler o rural.

El govern també redueix les reunions socials a 6 persones exceptuant la nit i el dia de Nadal, Sant Esteve, la nit de cap d’any, l’1 de gener i el dia de reis. El confinament nocturn continua, això sí, amb les excepcions proposades de la nit de Nadal i cap d’any.

Les mesures també afecten als negocis de la restauració. Els horaris dels bars i restaurants canviaran a partir de dilluns. Només podran obrir al públic de dos quarts de vuit a dos quarts de deu, d’una a dos quarts de quatre i de set a deu. El servei a domicili s’amplia, això sí, fins les onze del vespre. Com fins ara, les terrasses poden estar obertes i l’interior amb un 30% de l’aforament. Les taules de 4 persones i amb la possibilitat de ser 6 si és una bombolla de convivència.

Els centres comercials continuen oberts, però no els locals de restauració i els gimnasos que hi hagi dins dels propis centres comercials. Les activitats físiques d’alta intensitat que no es puguin fer amb mascareta, només es poden fer a l’exterior.