Fa uns minuts, la Consellera de Salut Alba Vergés, juntament amb el president de la Generalitat Quim Torra i el Conseller d’Interior Miquel Buch, han anunciat la suspensió de l’activitat escolar a Catalunya a partir de demà com a mesura de prevenció pel coronavirus. La suspensió es preveu com a mínim pels pròxims 14 dies.

Ja avui hi ha uns 17.000 alumnes a tot Catalunya sense classe després d’haver-se detectat contagis en diversos centres. El Ministeri de Sanitat ha xifrat en 260 els casos positius a Catalunya. Hi ha un brot a l’Anoia que ja ha obligat a tancar els centres educatius d’Igualada, Jorba, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena.

Noves mesures del Govern

El mateix Quim Torra ha anunciat en roda de premsa un nou ‘paquet’ de mesures per combatre el coronavirus. El Govern ha anunciat una línia de crèdits de l’Institut Català de les Finances per ajudar a la liquiditat de les empreses. A banda d’això, el telèfon 061 passarà a ser gratuït davant l’auge de les trucades.

Torra també ha dit que impulsarà un nou paquet de mesures per afavorir el teletreball, així com la flexibilitat laboral per beneficiar els treballadors i treballadores. Seguirem ampliant.