La Generalitat invertirà 61,5 milions d’euros al sector esportiu català per mitigar els efectes del coronavirus

158

Aquest migdia, la Mesa de l’Esport Català s’ha reunit per primera vegada, de manera telemàtica, per exposar les mesures previstes de cara a pal·liar els efectes del coronavirus en el món de l’esport. Tot plegat, s’ha decidit injectar 61,5 milions d’euros al sector esportiu. Una decisió presa directament pel Govern de la Generalitat de Catalunya i transmesa pel Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras.

En aquest sentit, Figueres explica que ha reunit 70 entitats públiques i privades. Entre les quals, hi ha ajuntaments, diputacions, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i clubs com el Barça i l’Espanyol.

Gerard Figueras, Secretari General de l’Esport Català

Del total del pressupost previst, els 61,5 milions d’euros, 51,5 milions aniran al teixit esportiu mitjançant subvencions i programes. Els 10 milions restants aniran destinats a les entitats esportives. Aquest darrer import s’ingressarà a través de crèdits directes del Consell Català de l’Esport i de l’Institut Català de Finances, segons explica el comunicat emès pel Govern català.