La Generalitat i ICL investigaran l’accident a Vilafruns

129

Iberpotash atura indefinidament l’activitat després que aquest matí es produís el segon accident mortal en tres setmanes a la mina de Vilafruns, a Balsareny. De moment, l’empresa propietària, ICL, ha anunciat que reavaluarà les mesures de seguretat i la Generalitat investigarà l’accident.

Les extraccions no es reprendran fins que un consell d’experts internacionals no valorin la seguretat de la mina a petició d’ICL. Paral·lelament, el govern també intentarà esbrinar les raons de l’accident. Ho ha anunciat aquesta tarda la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, qui no comprén com s’han produït dos accidents de tanta gravetat en menys d’un mes.

El treballador, era un veí de Puig-Reig de 55 anys a qui li ha caigut una pedra al damunt mentre estava a l’interior de la mina. Segons l’ACN, l’accident s’ha produït a dos quarts tocats de dotze del matí a la cinta transportadora de la mina. L’aparell s’hauria despenjat i després de reparar-lo, una segona despenjada ha causat un despreniment que ha provocat la mort del miner. Fins a Vilafruns s’hi han desplaçat diverses patrulles dels Mossos, els Bombers i el SEM que, tot i actuar ràpidament, no han pogut salvar-li la vida.

Tot plegat ha passat el mateix dia que Comissions Obreres ha desconvocat la vaga prevista pel 30 de juny que, un cop s’ha fet públic l’accident, l’ha tornat a convocar.