La Generalitat inicia la licitació per garantir oficines bancàries als pobles més petits de Catalunya a partir del 2024

Al Moianès 7 municipis tindran aquest servei.  Són l’Estany, Collsuspina, Castellcir, Monistrol de Calders, Granera, Calders i Sant Quirze Safaja. Tots ells tindran dues oficines bancàries mòbils que visitaran el poble cada 15 dies, i que seran de dues entitats diferents. Les empreses que guanyin el concurs hauran d’adaptar els vehicles i incloure-hi la instal·lació d’un caixer automàtic, desenvolupar el programari necessari, mantenir els equips i sistemes i aportar els mitjans humans necessaris per prestar el servei requerit. En aquest sentit, hauran de destinar un mínim de dos professionals: una persona tècnica de banca i una persona que faci de vigilant de seguretat i de transport-xofer. 

Una altra de les obligacions de les entitats serà el disseny de les rutes i els horaris, que haurà de tenir en compte que als municipis de fins a 250 habitants s’hi estaran un mínim de 30 minuts i als de més de 250 habitants, no podran baixar de l’hora.

La licitació del servei divideix Catalunya en 5 demarcacions i cada una tindrà un concurs públic per seleccionar les entitats bancàries que hi tindran accés. 

El Moianès comparteix demarcació amb el Bages on 12 municipis que actualment no tenen caixers automàtics podran tenir aquest servei: Castellgalí, Fonollosa, Castellnou de Bages, Sant Mateu de Bages, Sant Feliu Sasserra, Rajadell, Castellfollit del Boix, Aguilar de Segarra, Marganell, Mura i Talamanca.

Pel que fa al Solsonès actualment 13 municipis sense caixers rebran aquest servei.  Són: Olius, Pinós, Navés, Riner, la Coma i la Pedra, Odèn, Llobera, Lladurs, Pinell de Solsonès, Clariana de Cardener, Castellar de la Ribera, Guixers, la Molsosa. En aquest servei la comarca queda emmarcada dins la demarcació del Pirineu.