La Generalitat confirma que els usuaris sense teletac perdran el descompte a la C-16

114
Peatge de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet. Foto ACN.

La Generalitat no fa marxa enrere i confirma que els usuaris de l’autopista C-16 perdran el descompte del 45% que s’aplica entre setmana si no tenen teletac o aplicació Satelize. Fa més de 20 anys que s’aplica aquest avantatge.

Ho ha confirmat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, qui va recordar que aquesta és l’única autopista de Catalunya on no cal tenir cap d’aquests sistemes de telepagament per accedir als desomptes. A més, assegura que sis de cada deu vehicles que passen pel peatge ja tenen algun d’aquests dos sistemes.

D’aquesta manera, el govern no fa cas de la petició que li va fer el Consell Comarcal del Bages, que reclama que es posposi la mesura. Gavín, però, va anunciar que a partir de l’1 de setembre, el requisit serà obligatori. També reconegeix que és difícil arribar al 100% i tampoc és l’objectiu, ja que part dels usuaris són turistes o gent que utilitza la via esporàdicament. Ara el focus està, especialment, en les empreses, ja que, segons ha dit, són les que més paguen amb targeta.

Sobre la possibilitat d’ampliar la gratuïtat que s’aplica només durant unes determinades franges horàries, Gavín ha dit que el Govern no tanca les portes a fer-ho però, en tot cas, serà sempre sota criteris ambientals.