Encara no hi ha data per l’inici de les obres, però hauria de ser al 2019

El Govern de la Generalitat ha aprovat la construcció de la nova escola La Serreta de Santpedor. Un nou centre que ha de substituir l’actual, que es va crear amb barracons a l’esplanada del costat de la Plaça de la Pau ara fa 12 anys.

Convertir l’escola en un edifici d’obra i més apte per a l’ensenyament és una vella reivindicació del poble que des d’avui és més a prop de fer-se realitat després que el Govern l’hagi dotat d’una partida pressupostària. La Generalitat contempla una despesa de 4.350.000 euros per construir el nou centre que serà d’una línia educativa. Tot i això no hi ha data d’inici de les obres, encara que hauria de ser abans del 2019 ja que l’escola La Serreta és de les primeres que es faran.

El que sí que hi ha és l’avantprojecte d’obres que ja va presentar l’estiu passat l’equip de Forgas Arquitectes SA i que contempla edificar sobre 2.320 metres quadrats i dotar l’escola de capacitat per a 225 alumnes.

A banda de La Serreta el Govern ha aprovat l’encàrrec i la regularització d’encàrrec de diverses actuacions d’infraestructura escolar a realitzar per l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, que preveu 27 construccions escolars per un import total de 104.700.000 euros, que corresponen a les més prioritàries per al sistema educatiu de Catalunya d’acord amb les necessitats d’escolarització actuals i a mitjà termini. De les 27, un total de 21 són de nova construcció, 5 són grans ampliacions i 1 és una rehabilitació integral.