La Generalitat ha adjudicat el projecte de reforma i ampliació de l’Institut Escola Castellterçol a l’estudi d’arquitectes “Anna Prats i Joan Valls”. El projecte d’ampliació de l’escola de Castellterçol plantejava inicialment guanyar espai en alçada, amb la construcció d’un tercer pis. Finalment, però, s’ha optat per construir un nou espai com a edifici annex a l’actual centre. Pau Gaitán, director de l’Institut Escola Castellterçol recordava que aquesta obra és una reivindicació històrica del centre i el poble.

Tot i aquest avanç la desaparició dels barracons encara hauran d’esperar, dels del Departament d’Educació calculen que les obres encara tardaran 3 anys a acabar-se. Mentrestant el centre encara tindrà els alumnes dividits entre l’escola i els barracons.

Els treballs previstos no contemplen un edifici completament nou, sinó una ampliació molt significativa de l’edifici que històricament ha estat l’escola de primària Ramona Calvet, i que ha de créixer en espai per poder encabir els alumnes de 1r a 4t d’ESO.