El propietari de la Fusteria Riu, de Sallent, va explicar a Ona Bages tots els secrets i la història del seu negoci, un dels més antics del poble

Hi ha documentació de la fusteria Riu des del 1883 i es converteix així en una de les empreses més antigues de Sallent i també de la comarca del Bages. Ja són cinc les generacions que han fet funcionar la fusteria i ara és Jaume Riu qui està davant del negoci on les instal·lacions són del 1930.

Des d’en Primer Pla vam anar fins a la fusteria i Jaume Riu va assegurar que “dins de les quatre parets de la fusteria hi ha molta història” i això fa que “tot tingui un valor més important”. Ell mateix va explicar que la fusteria ha estat situada a diferents llocs del poble.

 

“Actualment no hi ha fusters” assegura Riu, però la feina “té molt futur”. Actualment, la fusteria ofereix el servei de la construcció de mobles a mida i cuines, i totes les feines relacionades amb la fusteria. Riu in situ ens ha explicat una curiositat d’una de les màquines de la seva fusteria.

 

L’activitat centenària de la petita empresa familiar ha rebut el reconeixement de diferents estaments empresarials.

ESCOLTA L’IN SITU SENCER: