La Fundació Universitària del Bages (FUB) construirà un cinquè edifici

180
Pla general de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, durant l'acte de primera pedra del nou edifici de la FUB

La Fundació Universitària del Bages construirà un cinquè edifici. El nou espai concentrarà activitats i serveis de l’àmbit educatiu, entre els quals hi haurà una escola bressol. 

Les noves instal·lacions es dedicaren en exclusiva a l’àmbit educatiu, entre els quals hi ha la posada en marxa d’una escola bressol oberta a tota la ciutat. La nova construcció s’ubicarà entre els edificis de la Clínica Universitària i la residència d’estudiants, on en aquests moments hi ha un pàrquing. Segons la mateixa FUB la nova construcció, batejada com a FUB-4, respon a les previsions d’increment del volum d’alumnes i d’activitat durant els propers anys.

El nou edifici acollirà tant usos estrictament vinculats a la docència universitària com serveis educatius obert als centres i professionals docents i al conjunt de la ciutadania, entre els quals hi ha l’escola bressol, laboratoris per a l’experimentació científica destinats als infants, i el centre destinat a la formació permanent de docents de totes les etapes educatives. De fet, Montserrat Pedreira, directora del Grau en Mestre d’Educació Infantil de la UVic-UCC, explica que es tracta de la única universitat que tindrà llar d’infants.

Amb la construcció d’aquest nou equipament, el campus Manresa de la UVic-UCC comptarà amb 5 edificis distribuïts en una superfície de més de 25.000 metres quadrats de campus. El director de la FUB, Valentí Martínez assegura que la universitat no para de crèixer. 

Les obres s’iniciaran durant el mes de maig de 2022 i tindran una durada de 14 mesos. L’objectiu és que entri en funcionament el curs 2022-2023.