La Fumera d’aquest any tindrà la cultura popular com a eix conductor

141
La Fumera

La Fumera d’aquest 2019 anirà enfocada a la cultura popular. Així ho han anunciat a través de les xarxes socials. La festa anirà des del 4 fins al 9 de setembre però encara no se sap el cartell oficial dels actes però sí dels concerts.

La sisena edició de la festa major alternativa de Sallent arriba reivindicant l’organització col·lectiva. Des del comunicat que s’ha fet des de la festa reivindiquen les tradicions, la innovació i les emocions com a punt de partida.  Una de les portaveus, Francia Planas explica que l’eix va lligat a què la cultura popular “neix del carrer i la Fumera és això, lluita i compromís al carrer”.

Un dels punts fort de la festa, i que porta reivindicant des del 2014 és la revolta als carrers. Per aquesta raó des de la festa volen trencar amb qualsevol classisme o elitisme de la concepció de certa cultura i entendre-la com a llibertat. La mateixa Francina explica que a la nit volen oferir una oferta variada de grups i a més, innovar amb actes ja consolidats. Un d’ells, per exemple, és el que es farà cançó el 9 de setembre a les 7 de la tarda a Cal Teia i es presentarà la fumerada amb Roger Andorrà.

També defensen l’autogestió de la festa i la participació del poble com a base de tot. 

A més, no obliden a l’elixiada Anna Gabriel 

Què és La Fumera? 

La Fumera és la Festa Major Alternativa de Sallent que va néixer l’any 2014. La festa té un programa d’actes amb festa, colors, reivindicació, jocs, música i cultura popular. La festa neix amb un element clau: la cohesió i la intergeneracionalitat. La divisió del poble en tres colles, agafant com a punt de referència la ubicació de les fàbriques de les Culleres, la Bòbila i la Fàbrica Vella, uneix persones de procedències, edats i interessos diversos.