La Fumera crea una cançó especial per a la festa d’aquest any i deixa de banda les versions

201
La Fumera

Altres anys la Festa Major Alternativa havia versionat cançons com “La Gozadera” i hi havia canviat la lletra. Aquest cop, però, ha sigut Roger Andorrà l’encarregat de compondre la cançó i Mariona Garcia i Guillem Cabra hi han posat la veu.

Dura al voltant d’un minut i la cançó estarà present durant tota la festa que comença avui mateix amb un eix que potencia la cultura popular. Amb tot, la cançó va lligada amb un videoclip amb imatges de la festa d’aquests anys.

Espais i concerts

A La Fumera es continua oferint programació a El Pati, l’espai d’art i creació, on han participat una quinzena d’artistes locals. Com també a El Magatzem la zona més reservada, on descansar i conversar agradablement, amb convidats com Eduard Gener, Moon Vision o DJ Riembauet.

Els concerts de nit a la plaça de Cal Teia s’encapçalen pel Diluvi, Guillem Roma, Tribade, The Targarians i Suaia eta ama Rebel, Vizuri, Kwame Ghana Highlife, el Pont d’Arcalís i molts més.

Una de les principals novetats d’aquest any és El Passadís. S’ha ampliat i millorat l’espai gastronòmic afegint una nova zona per seure, xerrar i menjar durant la festa. La Carbonera, l’espai infantil, ha programat un concert per a públic familiar el dissabte al vespre del grup.

La Festa

Des de la festa asseguren que “la Fumera se sustenta amb el treball voluntari de més de 100 persones que durant l’any i els dies de la festa hi posen el seu granet de sorra. Les colles són el motor de la festa i al llarg d’aquests sis anys, s’ha creat un sentiment de comunitat i pertinença que vol perdurar en el temps.”

Es pot consultar tota la programació de La Fumera a la pàgina web www.lafumera.cat o descarregant l’aplicació al mòbil per dispositius d’Android i IPhone. La coordinadora de La Fumera no oblida la repressió continuada que es pateix als Països Catalans. A Sallent els toca de prop i seguiran cridant Free Anna Gabriel i Free Them All.

La cançó

Cançó de la Fumera 2019