La Fumera 2018, la FMA de Sallent, construeix la xemeneia de la Bòbila

283

A menys d’un mes perquè arribi la Festa Major Alternativa de Sallent, des de la Fumera s’han començat a desvetllar alguns dels grups i actes que es duran a terme enguany. Del 5 al 10 de setembre, els sallentins i sallentines gaudiran de la 5a festa major alternativa, coneguda actualment com La Fumera, amb una agenda d’actes que es va descobrint a poc a poc. Malgrat saber les dates de la Fumera, des de l’organització també s’ha fet saber que la setmana anterior hi haurà més activitats. 

Pel que fa a la Fumera 2018, el seu eix principal, serà la llibertat d’expressió. Guillem Cabra, un dels organitzadors de la festa, assegura que “ha sigut un any molt dur i molt especial” a nivell polític i social. Cabra explica més a fons el perquè de l’eix:

Segons Cabra, a més, “la Fumera és una festa que cada any es vol renovar i és per aquesta raó que sempre hi ha nous actes i novetats”. En relació al 2018, un dels espais que hi haurà nous a la festa serà “el pati”. La seva localització ara com ara encara és incerta, però Cabra ens explica perquè s’ha creat.

Respecte als grups segons Cabra “sempre s’ha apostat per la varietat” i en relació a aquest any “venen grups referents, de molta qualitat i estils per a tothom”, un dels objectius marcats pels organitzadors. A part, aquest any, una altra de les iniciatives destacades, és la construcció de la xemeneia de la Bòbila.

La Xemeneia

Anna Raurell, una de les organitzadores de la festa, ens explica perquè des de l’organització s’ha arribat a construir-la.

Un dels objectius de La Fumera, segons els organitzadors és “fer memòria del passat obrer” i aquest fet també va ser un punt que va jugar a favor a la construcció de la Xemeneia. A més, no es volia “que el símbol més important de cada colla, és a dir, la seva fàbrica, quedes en l’oblit”. Raurell també ens explica com es gestionarà la seva construcció.

Finalment, us deixem l’enllaç de l’aplicació de la festa i també el vídeo de la contrucció de la xemeneia. Per Android i Ipone.