La formatgeria de Navàs Cal Músic està d’enhorabona després de guanyar tres medalles en un dels concursos amb més prestigi internacional en el món dels formatges, com és el World Cheese Awards. El certamen va tenir lloc a Oviedo i va reconèixer la petita formatgeria del barri del Mujal per dos dels seus formatges.

El primer, el Gran Músic de cabra es va endur dos reconeixaments: el Super Gold i el Gold. Mentrestant, el formatge Tou de Vaca es va endur un bronze. Aquest concurs és organitzat des de fa dècades per la Guild Of Fine Food. Aquest 2021, a Oviedo, s’han presentat més de quatre mil formatges d’arreu el món. La selecció i la puntuació final van a càrrec d’uns 250 jutges internacionals.

No és la primera vegada, però que els formatges de Cal Músic reben un reconeixement. Poc després de començar la seva activitat van rebre quatre premis al certamen Lactium de Vic, el 2019. Van ser en la categoria de pastes toves pel seu Tou del Mujal de vaca. I, a més, en la categoria de tupins, també van rebre un distintiu pel seu Tupí de Mujal.