La Font de les Escales guanya els primers pressupostos participatius

161
Escrutini dels pressupostos participatius de Santpedor 2017
Escrutini dels pressupostos participatius de Santpedor 2017

La proposta de redactar un projecte per descobrir la Font de les Escales ha guanyat de llarg els primers pressupostos participatius que s’han fet a Santpedor, per decidir a què es destina una inversió de 20.000 euros dels comptes municipals d’aquest any. Aquesta era la primera de les opcions que es podia votar entre quatre, i s’ha imposat per 172 vots. En segon lloc ha quedat l’espai de socialització de gossos, amb 71 vots. La tercera opció ha estat l’aparcament de caravanes, amb 24 vots. I en últim lloc ha quedat la proposta del panell informatiu digital, amb 8 vots. Hi ha hagut 8 vots nuls.

En total, 283 persones han participat en la prova pilot dels pressupostos participatius, que s’han pogut votar els últims quinze dies. Una participació que sobre un cens de 6.080 persones suposa un 4,87%. La majoria s’han recollit a través de les urnes instal·lades a les oficines de l’Ajuntament i a la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas. Ha estat més baixa la participació a través d’internet, un sistema que es vol millorar i fer més àgil de cara l’any vinent.

El recompte s’ha fet la tarda d’aquest dimarts a la capella de Sant Andreu, amb presència de tot les regidors de l’equip de govern de l’Ajuntament. La regidora d’Hisenda, Judit Raja, és qui n’ha anunciat els resultats:

El regidor responsable del projecte guanyador, Ferran Balcells, responsable de l’àrea de Joventut i Patrimoni, ha explicat l’orgigen de la Font de les escale i l’actuació que s’hi vol fer:

En aquesta primera ocasió, les quatre propostes a votació les ha plantejat directament el govern municipal. De cara a la propera edició, l’Ajuntament té previst presentar un nou procediment per elaborar els pressupostos participatius. L’alcalde, Xavier Codina, ja ha avançat que augmentaran la inversió que s’hi destina i que permetran que siguin les entitats i els ciutadans els que aportessin els projectes:

L’anècdota del recompte ha estat un vot dubtós, que ha provocat que durant uns minuts els responsables de l’escrutini i els tècnics de l’Ajuntament discutissin com comptabilitzar-lo.

Val a dir que Ràdio Santepdor també ha fet la seva particular prova pilot emetent en directe l’escrutini a través de Facebook Live. Un mètode per seguir en directe esdeveniments en vídeo a través del perfil de la ràdio en aquesta xarxa social, que es vol seguir implementant i perfeccionant en properes dates.