5 dels 9 de Lledoners durant el judici. - Foto: ACN
5 dels 9 de Lledoners durant el judici. - Foto: ACN

La rebaixa de la Fiscalia

La fiscalia ha rebaixat la pena que demana per 3 de 9 dels Lledoners. Ara demana 5 anys de presó per ells enlloc dels 7 inicials. Això després que la fiscalia hagi retirat l’acusació de desordres públics i els altres 6 hagin quedat absolts per la jutgessa. En qualsevol cas, el judici ja està vist per sentència.

Dimarts van declarar els Mossos que van rebre els cops durant la manifestació i avui ho han fet els acusats. També les defenses que no es van cansar de repetir que no hi ha proves suficients perquè els Mossos no han pogut reconèixer qui els va colpejar. De fet, un dels advocats de la defensa, Josep Rosell, ha dit que amb la declaració dels agents no hi ha prou per condemnar a cap dels 3 activistes independentistes que encara estan sent jutjats.

I un altre dels advocats, David Aranda, ha anat més enllà i ha criticat el paper que ha jugat la fiscalia durant el judici.

La resta d’advocats també han demanat que la sentència respectés la presumpció d’innocència en tot moment.

El paper de la Generalitat

La Generalitat, que actua com a acusació particular, també ha rebaixat la petició de condemna, però no s’ha retirat. Ara, vol 6 mesos de presó per atemptat a l’autoritat i lesions. Això després que en els últims dies s’hagi obert el debat sobre el paper que ha de jugar el govern en aquests casos.

Com va passar ahir, aquest dimecres els encausats han arribat al penal de Manresa acompanyats de desenes de manifestants que els donaven suport. Aquesta vegada, però, també hi eren Josep Rull i Jordi Turull que NO s’han mossegat la llengua per assegurar que la Generalitat s’hauria de retirar. Ho explicava el mateix Turull.

I en la mateixa línia ha anat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart.

A part de 6 mesos de presó, la Generalitat també demana pels tres acusats una multa de 12 euros diaris durant dos mesos.