La fiscalia demana investigar dues empreses per llençar residus de COVID-19 a l’abocador de Manresa

222
Dues pales treballant a l'abocador de Manresa.

Una de les conseqüències de la gestió de la pandèmia als hospitals és que han generat molts residus. Aquestes restes necessiten un transport i un tractament especial. Doncs bé, la fiscalia creu que algunes empreses no ho han fet bé. Un d’aquests casos esquitxa directament a l’abocador de Manresa.

La fiscalia ha denunciat al jutjat de Manresa que a l’abocador s’hi han llençat residus sense desinfectar. Les empreses acusades són el consorci del Bages per la Gestió de Residus, que s’encarrega de l’abocador, i V-V, un grup que gestiona residus mèdics. El cas és que segons l’escrit presentat per la fiscalia, les empreses no tractaven correctament els residus de COVID-19.

Les restes amb coronavirus van a unes bosses grogues segellades amb brides i les alarmes van saltar quan la policia va trobar-ne a l’abocador de Manresa. Després d’investigar, han descobert que les empreses llençaven elements com xeringues o equips de protecció entre d’altres. A més, algunes d’aquestes bosses les compactaven els camions i vessaven líquid infecciós durant el transport.

D’altra banda, el Seprona també ho ha investigat i diu que aquests camions no duien cap indicatiu de la perillositat de la càrrega que transportaven.