La programació començarà el 15 de juny i s’allargarà fins diumenge 21 amb l’objectiu de posar en valor el territori, la gastronomia i el turisme, prenent el vi com a fil conductor. Entre les activitats es podrà trobar quatre maridatges artístics, amb l’objectiu de donar suport a sectors com la dansa, la música, el teatre o el patrimoni.

La Fira ViBa compartirà els vins dels cellers amb DO Pla de Bages amb les versions de Beatles a càrrec de Rubber Soul, la música de Natxo Tarrés, la dansa de la Laura Bataller o la interpretació de Carles Gilabert. Els conductors dels actes seran els actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas, la comunicadora Miriam Santamaria i la sommelier Pilar Garcia.

D’altra banda, des de Manresa Turisme es proposen maridatges de patrimoni a través d’un vídeo que uneix els vins del tots els cellers de la Denominació d’Origen amb diferents espais patrimonials de la ciutat. Així, es podrà fer un recorregut passant per la Cova, la Seu, el Pont Vell, el carrer del Balç o la Torre de Lluvià. A més, també es podran descobrir indrets més nous com el pou de llum o l’escultura d’acollida.

Per al sector més professional i aficionat al vi, hi haurà un tast acurat amb Joan Soler, enòleg i president del Consell Regulador de la DO Pla de Bages, i Josep Pelegrín, sommelier i professor del curs de summilleria de l’Escola Joviat de Manresa, que aproparan a la DO Pla de Bages a través dels seus vins.