La fira Santpedor en flor tampoc es farà el 2021

202
La fira Santpedor en flor tampoc es podrà celebrar enguany. Foto: Aj. Santpedor
La fira Santpedor en flor tampoc es podrà celebrar enguany. Foto: Aj. Santpedor

La fira Santpedor en flor tampoc es celebrarà aquest 2021 en el format que es coneixia després que ja es suspengués l’any passat. La crisi sanitària i les mesures marcades pel PROCICAT no faran possible la celebració d’un certamen que es va fer primera vegada a la vila bagenca el 2017. Xavier Codina, alcalde de la població bagenca, explica com quedarà la celebració aquest any.

 

Tampoc ha estat possible fer un Santpedor en flor  de petit format ja que no es volia posar en perill les desenes de voluntaris que hi participaven.

 

La fi de l’estat d’alarma el proper 9 de maig tampoc ha modificat les intencions del consistori santpedorenc. Les incògnites sobre quines seran les condicions de mobilitat a partir d’aquella data fan inviable plantejar nous escenaris en condicions de certesa. La intenció de l’ajuntament de Santpedor és tornar-la a fer l’any 2022. A dia d’avui no se sap què passarà amb l’edició hivernal.

La fira Santpedor en flor és una de les activitats que s’impulsen després de ser el 2017 el primer municipi del Bages a entrar a formar part de Viles Florides. Aquesta iniciativa compta amb un centenar de municipis a tot Catalunya i va néixer amb l’objectiu de mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.