La Fira Mediterrània de Manresa oferirà els 46 espectacles i concerts en viu

194
Pla general dels organitzadors amb el cartell de la Fira Mediterrània. Imatge del 30 de setembre del 2020. (Horitzontal)

La Fira Mediterrània de Manresa manté l’aposta per la presencialitat i arriba del 13 al 18 d’octubre amb la seva 23a edició. Amb la voluntat de mantenir l’essència de ser un mercat estratègic de la música d’arrel, oferirà tots els espectacles i concerts en viu. Seran la meitat que l’any passat, 46, 34 dels quals estrenes. Hi participaran 56 companyies que actuaran en 13 escenaris diferents de la capital del Bages. Za! & La Transmegacobla, la unió sobre l’escenari dels Za!, la MegaCobla -un quartet de vents de cobla tradicional- i el duet femení de trans-folk Tarta Relena, inauguraran la Fira en viu. Prèviament, del 13 al 15, es realitzaran les activitats professionals, totes elles a través d’una llotja virtual.

Aquest dimecres s’ha presentat el cartell d’un certamen que, segons el seu director artístic, Jordi Fosas, vol mantenir “l’essència” de ser un mercat estratègic.

 

Per aquesta raó, ha recalcat, s’ha optat perquè tota la programació d’espectacles i concerts, que s’ha reduït a la meitat respecte al 2019, sigui en viu, tot i que s’aplicaran les restriccions marcades per la pandèmia. A més, s’ha creat una app especifica que permetrà seguir-los, simultàniament, en línia. Explica més detalls Lluís Baulenas, Secretari General del Departament de Cultura.

 

En total hi haurà 46 espectacles i concerts en viu, dels quals 34 seran estrenes- 23 absolutes, tres a Catalunya, quatre a l’Estat i quatre en procés de creació. Hi participaran 56 companyies -41 catalanes, 10 de l’Estat i 5 internacionals- que actuaran en 13 escenaris i es faran un total de 60 funcions.

La programació mantindrà la tendència de 2019 i girarà entorn de tres grans eixos: mirades, on artistes del món contemporani incorporen la mirada a l’arrel entre els ingredients de les seves propostes; joves, on artistes emergents que parteixen de l’arrel com a matèria prima; i present, centrat en el territori i el desenvolupament sostenible.

 

Aquesta Fira Mediterrània comptarà amb 12 produccions pròpies, coproduccions i col·laboracions. Les activitats i els contactes entre professionals es podran seguir, exclusivament, en línia, a través de la Llotja Virtual. Les Jornades Professionals, que se celebraran del 13 al 15 d’octubre, posaran el focus en la sostenibilitat cultural i apropar models d’implementació d’estratègies de cultura sostenible en les dimensions social, econòmica i ambiental, liderats per equipaments, festivals i artistes i convidar a la reflexió constructiva per a un desenvolupament cultural sostenible.