La Fira Mediterrània de Manresa engega amb una barreja d’espectacles en viu i en línia

167

La Fira Mediterrània de Manresa aixeca el teló aquest matí amb l’edició 23 marcada pels efectes de la pandèmia. L’organització ha volgut conservar l’essència de la Fira i manté part de l‘aposta per la presencialitat. Això sí, amb la meitat d’espectacles que l’any passat i amb actuacions en línia des d’avui mateix. En total, en seran 46 distribuïts en 60 funcions fins al proper 18 d’octubre.

En una entrevista a La Central d’Ona Bages el director artístic de la Fira, Jordi Fosas, reconeix que estan davant un nou escenari mai plantejat fins aleshores: que la Fira també pugui ser telemàtica. Fosas explica que s’han vist obligats a reprogramar els actes i a ser el màxim de flexibles possible. Amb tot, estan preparats per arrencar l’edició més especial de la seva història.

 

Fosas reconeix que el més fàcil hauria estat cancel·lar-ho tot, però senten que tenen el compromís amb la cultura i la ciutat de Manresa.

 

 

El director artístic de la Fira explica que els dos objectius que té l’organització és, d’una banda, ser un mercat estratègic dels projectes d’arrel, buscar la connexió entre programadors i artistes, i d’altra banda potenciar i fer visible el treball d’aquests artistes. Amb tot, Fosas també reconeix que van dubtar de si celebrar o no celebrar la Fira.

 

Pel que fa a les mesures de prevenció, Fosas assegura que fa moltes setmanes que hi treballen. En aquest sentit, explica que s’aplicaran les mesures ja conegudes com portar la mascareta a tots els actes, distància de seguretat i facilitar gel hidroalcohòlic als actes. A més, demana al públic fer reserva prèvia dels espectacles.

 

El director celebra que s’hagin inscrit gairebé 1.000 professionals per aquesta Fira, més tenin en compte que al principi no les tenien totes quan arribar al miler d’inscrits com l’any passat. Insistir doncs en la reserva prèvia dels espectacles que es pot fer des de ja al portal web firamediterrania.cat.