La Fira Mediterrània de Manresa combinarà activitats presencials i en línia

128

Seran un total de 42 propostes, el 75% de les quals estrenes, en una edició excepcional, marcada per la covid-19. Per aquesta raó, des de l’organització no han volgut concretar quantes de les propostes seran en viu. Una de les que pràcticament segur que ho serà és l’espectacle inaugural ‘ Za! & La Transmegacobla’, fruit d’un laboratori realitzat en el  la Fira de fa dos anys.

Jordi Fosas, director artístic de Fira Mediterrània, va parlar del format híbrid de la Fira d’enguany:

Del cartell, el director artístic ha ressaltat l’espectacle que obrirà i tancarà el certamen de 2020: ‘Brots Transhumants’. A càrrec del músic Arnau Obiols i el ballarí Magí Serra i acompanyats del creador audiovisual Pepe Camps, faran una transhumància artística per tal de “viure i reflexionar sobre com mirem l’entorn, la terra i el territori”, ha assegurat la direcció del festival.

A nivell internacional, la programació d’arts escèniques de la Fira comptarà amb la proposta ‘SunBengSitting’, del performer, ballarí, músic i coreògraf austríac Simon Mayer; i amb la ‘instal·lació B’, dels suïssos Trickster, centrada en el conte de la Blancaneus.

Per saber el cartell del tercer gran eix de la Fira, la cultura popular i l’associacionisme, caldrà esperar fins al setembre. El recorregut començarà el 13 d’octubre al Santuari de Queralt i tancarà la Fira, el 18 d’octubre a Manresa