La Fira Mediterrània de Manresa arriba en la seva 25ena edició amb 70 propostes per deixar enrere les restriccions. L’objectiu és recuperar el carrer i la participació ciutadana. Tot això passarà del 6 al 9 d’octubre.

D’aquests 70 espectacles, 50 d’ells seran estrena, entre els quals destaca la inauguració, titulada Pou de la Gallina, a càrrec de la companyia Voël amb la colla castellera Els Tirallongues, i que es farà al bell mig de la plaça Major. Com ja és habitual, la Mediterrània aposta pels artistes joves, els maridatges entre creadors contemporanis i la cultura popular i la reflexió entorn la tradició i la creació.

El director artístic de la Fira, Jordi Fosas, ha subratllat que, en aquests dos anys, a més, s’han posat en marxa dos projectes: l’obrador d’arrel i el pla d’impuls a la dansa d’arrel. A través del carrer, Fosas, diu que serà clau en aquesta edició. 

La 25a Mediterrània coincideix amb altres celebracions que també es posaran de relleu dins la programació artística. Es tracta dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi de Loiola a la capital del Bages i el centenari de l’Obra del Cançoner Popular. Així en parla l’alcalde de Manresa, Marc Aloy.

Pel que fa al protagonisme dels joves, l’aposta pel talent emergent és fa palesa amb molts dels artistes que integren el cartell com Júlia Colom, Marala, o Àfrica Llorens, entre d’altres. El pressupost de la fira creix un 10% respecte l’any passat i s’enfila fins a 1 MEUR. Les entrades, de 5 a 18 euros, ja estan a la venda des d’ahir.