La Fira Mediterrània crea l’Obrador d’Arrel, un espai per acompanyar als artistes i permetre que experimentin

324
Acte de presentació de l'Obrador d'Arrel. - FOTO: Joel Peña
Acte de presentació de l'Obrador d'Arrel. - FOTO: Joel Peña

La Fira Mediterrània de Manresa presenta l’Obrador d’Arrel, un espai que vol acompanyar als artistes, crear xarxa entre ells i els festivals i fomentar-ne les col·laboracions. En aquest primer Obrador s’estrenaran 19 propostes artístiques que combinen l’art d’arrel, tradicional, i el món contemporani.

Dansa, teatre i música d’arreu s’uniran en l’Obrador d’Arrel que vol ser un espai d’experimentació i suport pels artistes que fan cultura tradicional i d’arrel des d’una vessant contemporània. Durant el 2021 s’estrenaran 14 obres i 5 més ho faran al 2022.

El primer de en estrenar-se serà Trencadís de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya que s’estrenarà a Manresa sota la direcció del compositor Daniel López. El director de la Fira Mediterrània de Manresa, Jordi Fosas, explicava que, a més, serà la posada de llarg de l’orquestra.

També estaran sota el paraïgua de l’Obrador artistes com la guineana afincada a Sabadell Nakany Kanté o Suona Meets Gralla, una obra que combina sons de gralla amb la suona taiwanesa. Fosas explicava que en aquest tret de sortida s’hi han sumat 23 entitats, empreses i institucions com a coproductores de l’Obrador d’arrel.

Des de la Fira també van aprofitar la presentació de l’Obrador per presentar el cartell de la 24a edició de la Fira Mediterrània, que gira entorn als jocs de mirades que segueix la línia de la de l’any passat creada per l’estudi de disseny Kocori. 

S’han fet 3 versions, una musical on Adrià Grandia sostè una viola de roda; una d’arts escèniques amb Sònia Serra, de l’Esbart Manresà; i una última de cultura popular amb els Tirallongues de Manresa. 

De cara a la propera edició, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, explicava que serà una fira de transició i amb un ull posat a la celebració del 25è aniversari, que serà l’any que ve.

La fira es celebrarà entre el 14 i el 17 d’octubre.