Pla general dels representants de l'organització durant la presentació de l'Ecoviure 2021. Imatge del 28 de setembre de 2021
El certamen incorpora jornades tècniques que tractaran des d’agricultura ecològica a la gestió dels residus. 
La fira Ecoviure de Manresa torna aquest 2021 fent un salt endavant per convertir el certamen en un referent per als professionals del sector. Després que la pandèmia obligués, el 2020, a reduir al màxim el cartell, enguany incorpora tot un seguit de jornades tècniques que tractaran diferents àmbits, com ara agricultura ecològica, gestió dels residus o el cicle de l’aigua. La nova oferta, que se celebrarà entre setmana, complementarà la tradicional fira-mercat amb estands relacionats amb la construcció sostenible, els productes agroalimentaris ecològics, comerç just, i energies renovables, entre altres. L’Ecoviure 2021 arrencarà el 5 d’octubre i es perllongarà fins al dia 10.
El regidor de Ciutat Verda de l’Ajuntament de Manresa, Pol Huguet, diu que serà un eco viure de proximitat.

 

Aquest 2021, però, amb la complicitat de l’Escola Agrària de Manresa, Aigües de Manresa i el Consorci del Bages per a la gestió dels residus, la fira dedicada a la sostenibilitat i el medi ambient farà un salt endavant cap a la professionalització. La manera, ha recalcat Huguet en la presentació del cartell, amb la programació de jornades tècniques i professionals. “Seran interessants perquè toquen facetes diverses”, ha assegurat.

Les jornades es concentraran entre dimarts 5 i divendres 8. La primera de totes, impulsada des de l’Escola Agrària, serà en línia i se centrarà en agricultura ecològica. Comptarà amb tres blocs: l’aprofitament de les aigües pluvials a les finques, el sòl i l’horticultura ecològica, i els assecadors solars en agricultura.

Fira-mercat al Palau Firal

En paral·lel, el cap de setmana, el Palau Firal acollirà una nova edició de la fira-mercat de l’Ecoviure, adreçada al públic general. A hores d’ara s’hi han inscrit una seixantena d’expositors de sectors com la construcció sostenible, els productes agroalimentaris ecològics, comerç just, i energies renovables, entre altres.