La Fira del Vapor torna aquest cap de setmana a Sant Vicenç de Castellet seguint els eixos de la pedra, el cotó i el vapor. La tretzena edició del certamen recupera el format presencial dissabte i diumenge en tres places cèntriques en què hi haurà control d’aforament i es respectaran les mesures de seguretat. 

En aquesta edició es recupera la Ruta Orígens: Un dia fora la fàbrica i es potencien les actuacions musicals en directe amb grups de proximitat i músics de renom

El certamen s’adapta a la situació de pandèmia i es concentrarà en tres espais amb control d’aforament cada un. La Plaça Clavé serà l’espai per als paradistes i firaires, la plaça de l’Ajuntament acollirà les actuacions musicals i, finalment, la plaça Farmacèutics Gelabert, punt de referència per a les activitats infantils. El regidor de Cultura Jordi Palma, destaca la importància social que té la fira. 

Les recreacions històriques també tornaran amb les escenes Fent safareig i l’Envelat a la plaça de l’Ajuntament. En aquest espai, es concentraran les actuacions musicals amb la creació del Concert Vermut i el concert de tarda.

La fira també tindrà cura de la guarnició i la decoració amb elements històrics i florals a les places de l’Ajuntament, els carrers Prim i Mestre Aubert i la plaça Clavé.

 La regidora de Turisme i Comerç, Sílvia Oliveras, ha explicat que han ajudat al comerç local amb diferents actes perquè puguin sortir al carrer amb diferents parades i també han modificat aspectes de la restauració.

La Fira del Vapor compta amb la implicació del comerç i restauració de Sant Vicenç de Castellet. Les botigues podran muntar la seva parada davant dels establiments i s’organitza la Ruleta de la fira, mentre que bars i restaurants oferiran productes de l’època i de proximitat. Tota la informació de la fira es pot consultar a través de la pàgina web www.firadelvapor.cat i a la pàgina web municipal www.svc.cat.