La Fira de Tardor de Navàs torna amb bona acceptació al poble

178

Navàs va acollir el passat cap de setmana l’edició 89 de la Fira de Tardor en el que va ser el retorn de la festa després de ser cancel·lada l’any passat per la pandèmia. I ho va fer amb representacions de teatre plenes de públic i amb bona alfuència de gent als carrers del poble.

La Fira va tenir com a principals ingredients el comerç local, l’artesania, l’art, i des de fa 10 anys també el món de la vinya. A més,  un total de 52 establiments han participat al Fira’t!, amb la sortida de comerços al carrer. El cap de setmana va arrancar amb la caminada entrevinyes, des del Centre Enoturístic Pla de Bages i amb la visita de les vinyes del celler local, Vinyes d’Empremta. Un canvi d’hora a última hora va provocar que alguns veïns es perdessin la visita.

Dissabte a la tarda va ser el torn dels jocs infantils i el Tastaentorn, on s’ha pogut gaudir de vins, formatges, tapes i cervesa de proximitat, amenitzat amb música, a càrrec de la cantautora Anaïs Vila, que ha presentat el seu treball Contradiccions. També dissabte a la tarda, al Casal Sant Genís s’han fet dues funcions de l’obra El bon doctor, organitzat pel Grup Escènic Navàs i al pati de l’Escola de Música, una nova edició del Festival Test.

El plat fort de la Fira de Tardor ha estat diumenge, amb desenes de parades d’artesania i alimentació a la plaça de l’Ajuntament de Navàs. Al matí s’han programat diferents activitats: demostració de puntes de coixí, exposició de fotografies del Fotofilm Navàs o ballada country a la plaça Gaudí a càrrec de la Romànica Navàs, espectacle infantil Contes de la Mediterrània de les germanes Baldufa, tast amb música al Centre Enoturístic amenitzat per l’actuació musical de l’Àuria Franch. I a la tarda, el concert a càrrec de la Cobla Lluïsos de Taradell ha tancat la programació de la Fira.