La fira de Santa Llúcia de Sallent tindrà una pista de gel com a protagonista

236

L’Ajuntament de Sallent ha apostat per aquesta novetat juntament amb els comerciants i també amb les diferents empreses que l’han patrocinat. Amb tot, els nens i nenes de les escoles tindran una entrada gratuïta durant vint minuts i per una compra durant la fira es donarà un val d’un euro de descompte. En total en valdrà quatre.

Arriba la fira de santa Llúcia i la pista de gel situada a la plaça Anselm Clavé és la gran novetat d’enguany. En total el cost de la pista ha sigut de 10.000 euros i un 75% d’aquest pressupost ha estat finançat a través d’una subvenció de la diputacó i l’altre 25% amb les empreses que ho patrocinen. La fira està organitzada per l’Agrupament Roques Albes des de l’any 1987, és una fira d’artesania que compta amb un fort arrelament i sempre es celebra un dels diumenges més propers a la festivitat de Santa Llúcia.

El cor de la festa estarà a la plaça Sant Antoni Maria Claret o també anomenada plaça dels Arbres, on es concentra la fira, que compta amb una variada presència de paradistes amb un pes específic i important de l’artesania, que any rere any es potencia cada vegada més. També hi haurà música en directe durant tot el matí.

Amb tot, hi haurà una oferta variada, des dels típic productes nadalencs fins a les més originals creacions artísitques i els regals més especials i personals, sense oblidar els productes alimentaris. Tanmateix també es poden trobar mostres d’entitats i de comerços locals.

Paral·lelament, s’organitzen actes culturals per totes les edats que animen la jornada i converteixen la fira ne una veritable festa. Animació infantil, xocolatada amb rom cremat a la tarda, concerts, mostra de balls tradicionals, gegants entre d’altres.

Per altra banda, la oposició, considera que els diners es podien haver invertit en altres projectes per al comerç.