La fil·loxera i el pas al món industrial al món industrial serà l’eix de la fira del Vapor de Sant Vicenç de Castellet

169

Amb una festa sense restriccions, Sant Vicenç vol tornar a l’essència de la festa amb parades, activitats culturals i recreacions històriques.

De fet, per fer-ho tot visualment atractiu es col·locarà una vinya al carrer Gran i hi haurà una mostra de tartanes i carruatges antics. El regidor de Cultura, Jordi Palma, ha explicat en roda de premsa de que aniria la fira.

I és que l’arribada a la fil·loxera a la comarca i al municipi va marcar un abans i un després. És per això que els carrers recordaran a aquella època. Dissabte i diumenge al matí la plaça Clavé serà l’escenari de l’espectacle «Colors de Verema», que es representarà la vida a pagès i s’acabarà amb una cercavila que explicarà l’arribada de la fil·loxera. Així en parla la regidora de Turisme, Sílvia Oliveras.

A banda de les recreacions teatrals i les parades d’artesania, el comerç local tornarà a potenciar l’oferta comercial. En l’àmbit gastronòmic la fira remarca la ruta “La tapa del vapor”, una ruta que entra tapa i beguda per 4 euros. Per altra bamda, també hi haurà festa al parc de les Escoles Velles. Allà hi haurpa l’Espai Vermusic, amb una oferta permanent de música i food trucks durant el cap de setmana.