La filla i nebodes de Jordi Espinalt són les noves campaneres de Santpedor

217
Laia Mascaró, Gemma Mascaró i Laia Espinalt; les noves campaneres de Santpedor FOTO. AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Laia Mascaró, Gemma Mascaró i Laia Espinalt; les noves campaneres de Santpedor FOTO. AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Anna Espinalt, Gemma Mascaró i Laia Mascaró seran la tercera generació de la família que farà l’ofici, i relelven a Jordi Espinalt, campaner honorífic de Santpedor que va morir al desembre

Segueix la nissaga de campaners Espinalt a Santpedor. Així ho va decidir el ple municipal ahir en aprovar, en el primer punt de l’ordre del dia, el nomenament d’Anna Espinalt, de 26 anys, Gemma Mascaró, de 24, i Laia Mascaró, de 21, com a noves campaneres del poble. Elles són la filla i nebodes, respectivament, de Jordi Espinalt, que era campaner de Santpedor fins que va morir el passat mes de desembre. De fet, mesos enrere havia rebut la condecoració de Campaner Honorífic de Santpedor. Totes tres noies prosseguiran amb l’ofici familiar que ja va emprendre el seu besavi, Josep Espinalt Genescà, al 1949, i es convertiran així en la tercera generació de la família que l’exerceix.

La idea de postular-se de forma conjunta com a campaneres va sorgir entre les tres, per no carregar només a l’Anna Espinalt, filla de Jordi Espinalt, amb aquesta responsabilitat. “És un orgull assumir aquest càrrec i sabem que és el que hauria volgut el meu pare”, explica l’Anna, que afegeix “ens ha faltat que ens n’ensenyés!”. De fet, tal i com explica la Laia Mascaró, des del principi van tenir clar que “no es pot perdre la tradició”.

El nomenament es va aprovar per unanimitat de tots els grups i amb molta presència de públic -familiars i amics de les campaneres. La idea de les tres és tocar per Pasqua, i seguir amb la tradició de tocar per les dates assenyalades del poble, que són també: la Festa Major, Santa Anna, l’Onze de Setembre i la Missa del Gall.