La Festa Major de Santpedor ho torna a “petar”

384
Castell de penyes pel pregó de la Festa Major 2015

Ja la tenim aquí! Tant que l’esperàvem i gairebé se’ns ha escolat ja. La Festa Major, que com sempre està sent un èxit pel poble. La vuitantena de penyes del poble omplen de color amb les seves particulars casaques els carrers del poble des de dijous. El camp vell del Llissach, ha sigut un any més el fortí de moltes d’aquestes colles, que han pogut gaudir de les activitats que la comissió de penyes ha organitzat com la mítica paellada o el birratlón. Però no només les penyes sinó gent de tot arreu i condició han pogut gaudir d’una festa pensada per tothom, i amb activitats com l’Espectacle Queviures, el concert de l’Orquestra Rosaleda, el cerca tasques o el torneig d’escacs.

En declaracions de jovent i assistents als actes de la Festa Major que vam poder recollir a Ràdio Santpedor, tothom va mostrar-se exultant pel bon ambient i l’atmosfera que s’estava vivint el poble. Un grup de joves afirmaven emocionats que la Festa Major de Santpedor ho estava “petant”. D’altres valoraven el fet que “sigui una festa de tots i per tothom, aquí tots ens relacionem i portem bé amb la gent d’altres colles, edats i condicions, és la gràcia de Santpedor”.

Avui, les protagonistes han sigut les vaquetes i els valents, molts sense haver dormit, que a primera hora les han desafiat a la Plaça del Sindicat. Després de la xocolatada ha sigut el torn de la matinal de Cultura Popular, amb gegants i bastoners recorrent el poble fins la Plaça Gran. A aquesta hora, però, el focus es troba a Cal Llovet amb el concert de l’Orquestra Salvatana. I no s’acaba aquí, perquè fins demà encara hi ha moltes activitats que podeu consultar al web de l’ajuntament o al programa cultural del poble com l’actuació del Peyu -APM?- que serà el colofó final.