La holi-party amb els DJs Ernest Codina i Roger Carandell organitzada per Adolescents.cat o un inflable en forma de Cobert per la 3a edició de la Batibull, són altres novetats de la Festa Major d’Estiu de Sant Fruitós de Bages que comença el 27 de juny i acabarà el 3 de juliol.

El tret de sortida el donarà la Festa Major Infantil Batibull el pròxim dimarts que es consolida aquest any en la seva tercera edició. La festa recupera l’espai a la plaça 11 de setembre i comptarà amb un inflable en forma de Cobert que tindrà, com era d’esperar, la visita dels personatges del Fruitós i de la Nita, que ja vam conèixer l’any passat.

La colla de diables Asmodaics i Goliaters tornaran a representar l’espectacle ‘Boca de l’infern’ després de 2 anys. Això serà el divendres a partir de les 11 de la nit al Cobert de la Màquina de Batre i la història del monestir de Sant Benet amb les 3 bèsties Abygor, Agamon i el Murmur i les bruixes, acabarà amb un castell pirotècnic. Ricard Font és membre d’Asmodaics i Goliaters i explica com es preparen per a la posada en escena.

Una de les valoracions que es va fer l’any passat entre diverses veus recollides un cop acabada la Festa Major, era que trobaven a faltar un castell de focs. En aquest sentit la regidoria de cultura ha apostat per l’espectacle de foc per recuperar l’espectacle. Ho explica el regidor de cultura, Xavier Racero.

La fira, també va ser una de les valoracions que van fer l’any passat, però el tècnic de cultura Jordi Planell i el regidor expliquen que no depèn directament de l’Ajuntament el nombre de firaires que vinguin a la Festa.

La Festa Major també compta amb un ampli ventall de concerts, com són Gossos i Séptimo A, escollits per votació popular, l’Orquestra Rosaleda, La Banda del Drac o Grup Dorao. Enguany es destinen uns 54.000€ per pagar totes les activitats de la Festa Major i s’ha augmentat la partida pels DJs, sobretot que a banda de Codina i Carandell per la Holi-party, s’hi sumen MonDJ i DJ Arzett.

El tribut a Pepe Rubianes és una altra aposta que s’ha fet enguany, pensant que pot agradar molt ja que l’humorista va omplir l’aforament del pavelló el 2001 i el 2007.

D’esquerra a dreta: Jordi Planell, tècnic de Cultura, Xavier Racero, Regidor de cultura i Festes, Ricard Font, membre dels Asmodaics i Golatiers , joves encarregats de portar la Nita i el fruitós durant el Batibull

 

LA FESTA MAJOR D’ESTIU DE SANT FRUITÓS DE BAGES DIA A DIA

La  festa grossa de Sant Fruitós de Bages retorna les activitats al renovat Cobert de la Màquina de Batre i la plaça Onze de setembre consolidant els espais de la Festa Major amb el Bosquet i la pista del camp de futbol com a escenaris de la festa.

El Batibull, la Festa Major pels més petits

El Batibull arriba a la seva tercera edició del 27 al 29 de juny amb el renovat Cobert de la Màquina de Batre i la plaça Onze de Setembre com a escenari principal.

El dimarts 27 de juny una cercavila i l’animació infantil amb el Pep Callau i els Pepsicolen i els tabalers Asmodaics i Golatiers donarà el tret de sortida a tres dies de propostes pensades perquè en gaudeixin els més petits. De 2/4 de 7  de la tarda a les 8 del vespre arribarà la gran sorpresa de la festa: la Màquina de Batre tornarà al Cobert en forma d’inflable perquè en gaudeixin els infants i s’hi estarà durant tot el Batibull.

El dimecres 28 de juny a partir de les 5 de la tarda hi haurà un taller i volada d’estels pels drets dels infants, una activitat que forma part del projecte Fem créixer els drets dels infants, organitzat per Cal Clic, l’espai socioeducatiu del municipi. A 2/4 de 7 la companyia El Pot Petit oferirà l’espectacle Riallades…i Confeti que omplirà el cobert de música i colors.

El dijous 29 arriba la proposta més fresca per fer passar la calor. A partir de 2/4 de 7 de la tarda la Plaça Onze de Setembre i el Cobert s’ompliran d’aigua i escuma amb l’animació de Jordi Callau

Programa d’activitats del 28 de juny al 3 de juliol

Per anar fent boca al gruix fort de les activitats de la festa major, que arribaran a partir del divendres 30 de juny, l’ajuntament ha programat pel dimecres 28 de juny a les 10 del vespre el cinema sota el cobert on es projectarà ‘La, La, Land’, la pel·lícula escollida per votació popular entre els santfruitosencs. El dijous 29 es dura a terme la ja tradicional banyada nocturna solidaria a la piscina municipal per recaptar fons per l’organització de la Cavalcada de Reis 2018. L’activitat es realitzarà a 2/4 d’11 del vespre amb un peatge solidari de 2€ per persona, les entrades ja estan a la venta.

El divendres 30 arriba una de les novetats del programa d’enguany, la Holi-Party organitzada pel portal Adolescents.cat que omplirà el pàrquing del camp de futbol amb més de tres hores de pluja de colors i de música a càrrec dels espectaculars DJs Ernest Codina i Roger Carandell.

A 2/4 de 9 al Bosquet, l’Alcalde Joan Carles Batanés realitzarà la salutació oficial per donar una bona Festa Major a tothom i seguidament es celebrarà la ja tradicional Festa andalusa amb les actuacions de l’Escola de ball Lourdes Jimenez i el Grup Dorao.

A partir de les 11 de la nit arriba una de les propostes més espectaculars de la Festa Major, La Boca de l’Infern, a càrrec de la colla dels diables local Asmodaics i Goliaters que recrearan la història de les bèsties del monestir de Sant Benet , l’Abygor, l’Agamon i el Murmur que ompliran el Cobert de la Màquina de Batre de foc i bruixes. Un cop finalitzi l’espectacle la plaça Onze de Setembre viurà un castell pirotècnic.

La nit de dissabte finalitzarà amb el gran concert dels Gossos, l’únic concert que realitzaran els manresans a la comarca aquest estiu. El concert començarà a ¾ de 12 de la nit i finalitzarà amb l’actuació del DJ local Arzett.

El Dissabte 1 de juliol, Sant Fruitós ressonarà amb l’exhibició de percussió Cor de Catalunya on actuaran 10 colles d’arreu del país, al llarg del matí s’oferiran tallers populars de percussió a l’Escola Monsenyor Gibert i a 2/4 de 1 del migdia es durà a terme una masterclass a càrrec de Pau Bandarra.

A les 6 de la tarda els grups participants oferiran una cercavila que començarà a la mateixa escola i acabarà al Cobert de la Màquina de Batre.

A 2/4 de 7 del vespre es disputarà el IV Memorial Miquel Martínez de futbol, on s’enfrontaran el FC Fruitosenc i el JDP Coromina

Les propostes nocturnes de dissabte començaran amb el corretasques a partir de 2/4 de 8, amb sortida des del pàrquing del pavelló i continuarà amb les actuacions finals dels grups de percussió al Cobert de la Màquina de Batre, on hi actuarà destacadament la colla local Batukada Shangó.

A les 11 del vespre al Bosquet hi haurà ball amb “La Banda del drac” i al camp de futbol els més joves podran gaudir amb el concert de Séptimo A a partir de ¾ de 12 de la nit. El reconegut DJ MónDJ serà l’encarregat de cloure la nit de dissabte.

El Diumenge 2 de juliol al matí es viuran els actes més tradicionals. A les 11 a l’Església Parroquial tindrà lloc la Missa Solemne i a 2/4 d’una del migdia hi haurà l’actuació de sardanes i vermut popular sota el Cobert de la Màquina de Batre.

A ¼ de 8 del vespre, tindrà lloc la ja tradicional salutació a les entitats i posteriorment el ball de gegants amb els Geganters i Grallers de Sant Fruitós.

A les 8 del vespre la Orquestra Rosaleda oferirà el gran concert de Festa Major i a partir de les 11 del vespre tothom podrà gaudir-los de nou, aquest cop amb música més ballable.

El Dilluns 3 de juliol arriba una de les propostes més esperades pel joves, el gimcana Marrana amb proves d’Humor Amarillo. Una proposta inclosa en el marc de la Festa Jove que començarà a les 6 de la tarda al pàrquing del pavelló.

La Festa Major 2017 la clourà el dilluns a les 10 del vespre l’espectacle de tribut a Pepe Rubianes que es durà a terme al Bosquet. Rubianes ja va omplir el pavelló d’esports de Sant Fruitós l’any 2001 i el 2007 i enguany retorna “espiritualment” amb el seu espectacle tribut en forma d’homenatge

Activitats paral·leles

7 de tapes

Del 28 al 30 de juny, Sant Fruitós de Bages celebra el 7 de Tapes, una proposta per fomentar l’activitat gastronòmica i comercial del poble a través d’una degustació de tapes i vins  per diferents establiments del municipi. 9 restauradors del municipi participen en la proposta que ofereixen degustacions durant aquests 3 dies.

El dia 29 de juny al Cobert de la Màquina de Batre s’oferiran degustacions de tapes i vins, a partir de les 8 del vespre.

Altres propostes

Enguany a l’entorn del pàrquing del pavelló hi haurà les atraccions de fira. Pel què fa al servei de restauració durant la festa, el Cobert de la Màquina de Batre, El Bosquet  i el Camp de futbol disposaran de servei de bar i també hi haurà una foodtruck ubicada en altres espais.