Sant Fruitós de Bages ja té dates per a celebrar la seva festa gran: del 26 de juny al 2 de juliol. Ho farà amb moltes novetats i la principal és que es consolida el Cobert de la Màquina de Batre com a escenari on s’ubicaran la majoria d’activitats -excepte els concerts joves i la Holi Party, que es celebren fora de l’espai del Cobert i la plaça Onze de Setembre.

Una altra novetat és que s’incorporarà un nou personatge a la família del Fruitós i la Nita: el seu fill. Aquesta és la principal novetat del Batibull que, consolida les activitats que han funcionat des del primer dia i amplia la representació dels geganters i tabalers en els seus actes. Trobareu tota la informació de les activitats, que es duran a terme del 26 al 28 de juny, aquí.

Les tradicions prendran força diumenge, el dia amb més novetats:  la proclamació de la Pubilla i l’Hereu 2018. Així, després de 12 anys, es proclamaran el pubillatge al municipi essent realitat la recuperació d’aquesta figura tan representativa. A les 8 del vespre l’Orquestra Rosaleda oferirà a tot el públic assistent el gran concert de Festa Major. A banda, a les 22:45 h, a la mateixa Plaça Onze de Setembre es realitzarà un llançament de pirotècnia per donar inici a la nit de ball i festa, una altra novetat que substituirà l’espectacle de foc “La boca de l’infern” -que es farà el 10 de setembre.

També es farà, per primera vegada, la gimcana turística “Les relíquies de Sant Fruitós”, que serà diumenge 1 de juliol a les 10 del matí.

Amb tot, el prossupost destinat és del voltant de 50.000 euros.

El programa dia a dia

Per començar la festa major, el dimecres 27 de juny a les 10:00 h del vespre hi ha programat el Cinema sota el Cobert es projectarà “Coco”, la pel·lícula escollida pels santfruitosencs a través de votació popular.

El dijous 28, Sant Fruitós de Bages celebra ”Anem de Tapes al Cobert!”, dins el 7 de Tapes, una ruta de tapes proposada per fomentar l’activitat gastronòmica i comercial del poble a través d’una degustació de tapes i vins per diferents establiments del municipi que s’inicia el 27 i dura fins el 29 de juny. Seguidament a les 22:30 h, es podrà gaudir de la tradicional Banyada nocturna a la Piscina Municipal a un preu de 2€ per persona (menors de 12 anys 1€, que hauran d’anar acompanyats). La totalitat dels diner recaptats es destinen a la Cavalcada de Reis de 2019.

El divendres 29, a les 18:00 h es realitzarà la Holi party a l’aparcament del Camp de Futbol, en la seva segona edició degut a l’èxit de l’any anterior. Seguidament a 2/4 de 9 al Cobert de la Màquina de Batre, l’Alcalde Joan Carles Batanés realitzarà la salutació oficial per desitjar una bona Festa Major a tothom i seguidament es celebrarà la Festa andalusa amb les actuacions del Grup Tercera Joventut de Sant Fruitós, de l’Escola Lourdes Jiménez, i finalitzarà l’actuació del grup de rumba “Oshun”. A partir de les 23:45 h, la festa seguirà a la pista del camp de futbol municipal, amb el concert d’ Itaca Band i posterior sessió amb MON DJ que animaran la nit.

El dissabte 30 de juny, Sant Fruitós ressonarà amb la III Trobada de grups percussió organitzada per Batukada Shangó, on a les 12:00 h del migdia oferiran una masterclass de percussió a l’Escola Paidos. A les 18:30 h de la tarda els grups participants oferiran una cercavila que començarà a la mateixa escola Paidos i anirà fins al Cobert de la Màquina del Batre. A les 19:30 h, hi haurà una actuació final de tots els grups de percussió en el mateix Cobert a mode d’exhibició amb els amfitrions Batucada Shangó.

A les 18:30 de la tarda es disputarà el IV Memorial Miquel Martínez de futbol, on es disputarà el partit de veterans entre FC Fruitosenc i el Pont de Vilomara.

Les propostes nocturnes de dissabte començaran amb el Corretasques a partir de 19:30 h amb sortida des del pàrquing del Cobert. A les 23:00 h al Cobert de la Màquina de Batre hi haurà ball amb “La Salseta del Poble Sec” i al camp de futbol els més joves podran gaudir del concert Pachawa Sound a partir de les 23:45 de la nit. El DJ Cristian Hook serà l’encarregat de cloure la nit de dissabte.

Finalment, el dilluns 2 de juliol arriba una de les propostes més esperades pel joves, i no tan joves, el gimcana Marrana amb proves “d’Humor Amarillo”. Una proposta inclosa en el marc de la Festa Jove que començarà a les 6 de la tarda al pàrquing del pavelló.

La Festa Major 2018 la clourà el dilluns a les 10 del vespre l’espectacle d’humor “ I ARA QUÈ?” de Pep Plaza, (músic i actor del Polònia de TV3 entre d’altres) que es durà a terme al Cobert de la Màquina de Batre.

Activitats paral·leles

El divendres 22 de juny a les 20:30 h , hi haurà una exhibició de grups organitzada per Gimnàs V20 al Cobert de la Màquina del Batre.

El dilluns 25, Fit-Dance Anabel oferirà una exhibició de zumba amb la posterior Masterclass. L’activitat està prevista a les 21:00 h al Cobert de la Màquina del Batre.

Finalment, el diumenge 8 de juliol, a les 19:00 h, 7 de Ball organitzarà la Festa Country al Cobert de la Màquina del Batre.