La Festa Major de Manresa d’aquest any es presenta sense correfoc ni correaigua i amb la meitat de dies habituals

133

Una Festa Major de menys durada, sense el tret de sortida del Correaigua i la traca final del Correfoc. L’Ajuntament de Manresa i l’Associació Manresa de Festa van explicar ahir que pel camí, s’han hagut de descartar propostes previstes, com el concert d’Oques Grasses o el ball del Correfoc, que enguany havia de protagonitzar l’Orquestra Di-Versiones. La festa s’escurça de deu a cinc dies (es farà del 27 al 31 d’agost) i passa a tenir lloc en tres espais a l’aire lliure que seran els eixos principals de l’edició d’aquest any.

El pati de l’Anònima serà l’espai de les arts, dels grups de quilòmetre zero i dels concerts de petit format com Fun Dan Mondays (Artés) o el cantant David Uclé (Santpedor),

El pati del Casino serà l’espai del públic familiar amb activitats diverses com els contes amb Pep López, titelles amb Xip Xap o circ amb la Cia Los Barlou. L’espai tindrà cabuda per a 198 espectadors, que es multiplicaran per dos en la majoria dels espectacles tenint en compte que es faran dues sessions.

Finalment, la plaça Porxada serà l’espai on actuaran entitats locals, amb audició de sardanes del Foment de la Sardana de l’Agrupació Cultural del Bages o l’elenc infantil i cos de Dansa de l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages.

Per altra banda, algunes activitats com les 3 hores de resistència de BTT i el Torneig de Futbol Interbarris s’han descartat. Però la resta d’actes esportiu que habitualment es fan com el 3×3 de bàsquet, la petanca, el tir precisió o els partits de futbol s’estan acabant de valorar.