La Festa dels Traginers de Balsareny extrema les mesures de seguretat per evitar accidents com el de l’any passat. Una de les novetats, a més, ha sigut que per primer cop a la història, una dona ha fet de banderera durant la cavalcada.

L’accident de l’any passat, en què un espectador va resultar ferit greu després de ser envestit per una mula, ha fet replantejar la Festa dels Traginers de Balsareny. Els organitzadors han optat per treure les cavalcades del nucli antic amb l’objectiu d’evitar carrers estrets i girs complicats. D’aquesta manera, es vol donar compliment a les recomanacions de la Generalitat en relació a les festes dels Tres Tombs. 

La cercavila dels traginers és una cavalcada històrico-retrospectiva de l’antic traginer de camí ral. Enguany, hi han desfilat una trentena de modalitats de carros i carruatges amb guarniments de tota mena, que han anat encapçalats per la bandera de sant Antoni.

El nou president de la Festa dels Traginers, Èric Sánchez, ha explicat que la intenció és millorar el certamen per garantir la seguretat de les persones, però també el benestar animal.

Per altra banda, per primer cop en els seus 77 anys d’història, la festa ha comptat amb una banderera, Elena Permanyer, un paper que, tradicionalment, sempre ha estat reservat a la figura masculina i que és l’encarregat d’obrir la comitiva.