Els tastos de tomàquet i un ramat de 120 cabres en transhumància seran els protagonistes d’una nova edició de la Festa del Tomàquet, que arribarà el proper divendres 19 de juliol a Manresa. 

Aquest any s’ha volgut posar l’accent en les degustacions del producte, perquè una de les millors maneres de conèixer-lo és provant-lo. És per això que una bona part dels actes i activitats que es duran a terme fins al diumenge 28 de juliol, inclouran tastos. 

Pel que fa al producte convidat, aquest any serà l’ou i el municipi convidat, Artés, que acollirà la primera trobada d’agrobotigues cooperatives i d’economia social de la Catalunya Central.

Una de les grans novetats d’aquesta edició serà el tret de sortida: amb l’arribada d’un ramat de 120 cabres en transhumància a Can Poc Oli.  Aprofitant el seu pas per la ciutat, durant el matí es portarà a terme una demostració de munyida de cabres i una demostració d’elaboració de formatge fresc.

Una de les activitats més esperades, però, és el Sopar del Tomàquet, que aquest cop canvia d’ubicació i se celebrarà al claustre del Museu Barroc. 

Serà el 25 de juliol i, abans de començar, els participants podran fer una visita al museu. Altres activitats a banda del sopar són el maridatge de tomàquets amb vins de varietats recuperades de la Torre Lluvià i el Pinxo-pote amb tomàquets del Bages als bars del Tap’Antic. 

El cap de setmana del 27 i 28 de juliol les tapes a base de tomàquet seran presents als wine bars dels cellers de la Ruta del Vi del Pla de Bages. També torna el showcooking amb restauradors de la comarca i un taller per fer conserva de tomàquet, entre d’altres. 

I com a colofó, el Mercat del Tomàquet, que tindrà lloc el 27 de juliol, de 9 del matí a 2 del migdia al Passeig Pere III.