Dispositiu especial per Tots Sants als cementiris de la comarca.  A Santpedor com cada any han començat les tasques de rehabilitació i posada a punt. Llums espatllats, flors, i arreglos de tot tipus. La brigada municipal porta dies treballant al cementiri de Santpedor per posar-lo a punt pel dia u de novembre. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, diu que és habitual de cada any i que la gent ja aprofita aquests dies per portar flors i arreglar els nínxols.

Des de la brigada també s’ajuda als qui ho demanen, en cas que falti alguna cosa o es vulgui fer alguna petició. I pel dia u hi ha previst fer una missa a la tarda allà mateix.

I també a Sallent porten dies arreglant el cementiri del poble per tal que per Tot Sants estigui a punt. El regidor de serveis i manteniment, Salvador Sibila, confirma que a Sallent “sempre es programa aquest servei”.

Des de la funeraria Mèmora, tal com ha assegurat el regidor, també porten dies netejant els nínxols perquè estiguin a punt.

Sant Fruitós, en canvi, no fa actuacions especials i segueix amb el manteniment que fa al llarg de l’any. Això si, l’Ajuntament farà una ofrena floral dijous 1 de novembre, a les 9 del matí, davant el mausoleu en memòria del santfruitosenc il·lustre Alfred Figueras i davant del nínxol del, també santfruitosenc il·lustre, Eduard Casajuana.

D’altra banda, per aquestes dates augmenten les vendes de flors. Lideren les naturals, però les artificials de bona qualitat van guanyant cada cop més terreny. Ho explica la florista de Sant Fruitós, Montse Sala.

Ho ratifica en Josep Maria, veí de Navarcles, que explica que per Tots Sants les compra naturals però que durant la resta de l’any opta per les artificials.

Tot i això, aquest no és el cas de Sallent, on ha caigut la venda de flors. La florista Lídia Paredes, d’Iris Flors, explica que es deu a que cada cop la gent opta més per la incineració i que els joves “no segueixen aquesta tradició”.