La Festa de Sant Marc torna als carrers de Balsareny

204

Balsareny va ser un dels primers pobles a suspendre la seva festa major arran del coronavirus i ara ha estat dels primers a recuperar alguns dels actes presencials. El municipi bagenc ha celebrat una festivitat de tres dies de durada que ha finalitzat avui dilluns amb els actes centrals de la festa com són el repartiment del panellet a domicili i els ballets tradicionals

En total, Balsareny ha acollit una vintena d’actes culturals i lúdics amb inscripció prèvia i aforament limitat. En una piulada a Twitter, la seva alcaldessa Noèlia Ramírez va destacar que després d’un llarg any de combatre la pandèmia en tots els seus fronts aquest Sant Marc volem, dins les mesures actuals que ho permeten, cuidar l’estat d’ànim dels nostres veïns”.

https://twitter.com/noe__bal/status/1386581280146472961?s=20

D’aquesta manera, s’han preparat tot un seguit d’activitats culturals i lúdiques, que van començar dijous passat amb el pregó, a càrrec dels gegantons, i el concert de Suu, entre altres.

En el dia d’avui, dia de Sant Marc s’ha dut a terme, des de les 11h del matí, la missa del panellet a l’església de Santa Maria. Un matí en el qual la pagesia de Balsareny, amb el suport de diversos col·laboradors, ha fet el repartiment i entrega d’un panellet gratuït per cada habitatge. Més tard, a les 12h, la plaça Roc Garcia ha estat l’escenari dels ballets tradicionals adaptats a les mesures actuals i amb un recinte perimetrat.