La Festa de l’Esport de Sant Fruitós reconeix l’esforç dels esportistes amb 12 guardons

167

L’esport és un dels motors que mou Sant Fruitós. Ho diu el vocal de la direcció del Consell Esportiu del Bages, Eric Campàs, que remarca que el municipi és “una potència esportiva no només a la comarca“.

I és que a Sant Fruitós qui més i qui menys hi practica algun tipus d’activitat esportiva. Ho reflecteix el lema de les motxilles que regalaven als premiats: “Som actius”. Fins a 1.000 persones fan esport al municipi, 100 d’ells són persones grans que ho fan a través dels tallers que organitza l’Ajuntament i la caminada “a 100 cap als 100” de la Diputació de Barcelona. Així ho ha dit el regidor d’Esport de l’Ajuntament de Sant Fruitós, Tomàs Casero.

El que vol aquesta festa és, sobretot, reconèixer a tots aquells que practiquen esport, guanyin o perdin. Així ho creu l’alcalde del municipi, Joan Carles Batanés, que assegura que per destacar en un esport “si convé es perd, però es juga i es fa esport”.

Unes paraules que ratifica la campiona del món de salt de perxa, la santfruitosenca Montserrat Prat, que afegeix que “el més important és gaudir de l’esport que es practica” malgrat els desenganys que hi puguin haver.

De fet, Prat no era l’única campiona del Món de Sant Fruitós. A la festa també hi havia el campió del Món de Superbike, Carles Checa. I a banda, també es va recordar al tricampió del món de Resistència, David Checa, i la campiona del món de Futbol Sub20, Paula Fernández, que ha estat reconeguda durant la nit.

Aquesta és el segon any que es fa la Festa de l’Esport al municipi després de 10 anys sense celebrar-la. La primera d’elles es va organitzar als anys 90 i es va preparar ininterrompudament fins al 2007.

Els premiats

Esportista femenina més destacada absoluta: Montserrat Prat, del Club Avinent Manresa. És campiona del món en perxa W50.

Esportista masculí més destacat absolut: Guillem Muñoz, de Blue Motors Ciclisme. És un reconegut ciclista que aquesta temporada va quedar en setè lloc a la categoria elit a la VolCAT.

Tècnic/a més destacat/da: Josep Riera, de l’ASFE basquet.

Millor equip o col·lectiu absolut: Petro Pintor Sènior A de bàsquet.

Reconeixement a l’equip o esportista individual històric: Lluís Ortega, persona clau en el futbol de Sant Fruitós.

Millor organització de l’acte/activitat esportiva: La 30ena edició de la COPA BAGES.

Premi al mèrit esportiu: Cadet 1 Masculí de l’ASFE.

Millor equip o col·lectiu de base: Escola Voleibol Sant Fruitós.

Esportista més destacat de base femení: Paula Fernández, futbolista del Màlaga i de la Selecció Espanyola Sub20.

Esportista més destacat de base masculí: Arnau Caparrós, FC Barcelona Voleibol.