La festa de l’arròs de Sant Fruitós es solidaritzarà amb el Delta de l’Ebre

112
Presentació de la festa de l'arròs 2020.
Presentació de la festa de l'arròs 2020.

Una festa de l’arròs solidària

La festa de l’arròs d’aquest cap de setmana tindrà una vessant solidària amb el Delta de l’Ebre. L’Ajuntament posarà una urna per què els ciutadans puguin fer donacions a canvi de 100 grams d’arròs del Delta. Ho podran fer a la majoria d’actes i durant el diumenge, l’urna estarà davant de l’Ajuntament.

Tot plegat s’ha sabut aquest matí, quan l’Ajuntament ha presentat la festa d’aquest 2020. L’alcalde, Joan Carles Batanés, ha dit que després del temporal Glòria, el Delta ha quedat amb mal estat i, per això, volen donar un cop de mà als afectats.

L’alcalde de Sant Fruitós, Joan Carles Batanés

Els fons recaptats aniran destinats a una fundació que gestiona l’Ajuntament del Deltebre pel Pla Delta, una iniciativa que té l’objectiu de prendre accions per preservar el paratge.

A més, l’Ajuntament també ha convidat als presidents de la cambra de l’arròs del Montsià i de la cooperativa d’arrossaires del Delta a la festa d’enguany.

Perspectiva de futur: un HUB de l’arròs

Una novetat sobre la cuina amb l’ingredient estrella d’aquest cap de setmana a Sant Fruitós, però, l’ha anunciat la regidora de promoció econòmica, Carme Cruz: un HUB de l’arròs. Ha donat poca informació perquè és un projecte en estat embrionari. Això sí, ha explicat que tot plegat neix com a continuació de l’estudi de la festa de l’arròs i, tot i estar impulsat per l’Ajuntament, la fundació Alícia en serà la principal gestora.

La regidora de promoció econòmica, Carme Cruz

La festa: més que el matí del diumenge

Les activitats de la festa de l’arròs no es focalitzen només al diumenge. Demà, dijous 20 de febrer, al Nexe – Espai de Cultura hi haurà el tercer tast d’arrossos amb maridatge de vi. Els tiquets del sopar estan a la venta al Nou Celler, però estan pràcticament exhaurits.

Al mateix espai, però el dissabte, l’enoturisme serà el protagonista amb la cinquena edició del +KVi. Hi haurà una xerrada i una taula rodona sobre enoturisme internacional amb vins de Bordeus, Xina i Nappa Valley.